Hoe kinderen tuinieren te leren plus een selectie van seizoensgebonden tips and list of kindergarten sight words

Waarom het belangrijk is om kinderen kennis te laten maken met tuinieren en hoe dat het beste kan, zegt Anastasia Sorokina, een beroemde landschapsarchitect.

Speciaal voor het project “Farmer’s Children’s School” beantwoordde Anastasia Sorokina vragen van het AGRO XXI portaal. Ongetwijfeld zullen aanbevelingen van de professional nuttig zijn voor veel grote en kleine tuinbouwliefhebbers.

 • Vertel ons wat over uzelf en uw activiteiten.
 • Mijn naam is Anastasia Sorokina. Ik ben het hoofd van het bedrijf “Evaksi”, een landschapsarchitect met een gespecialiseerde opleiding en een moeder van twee kinderen.

Ik ben sinds 2006 werkzaam in het landschapsontwerp en de tuinbouw. In 12 jaar tijd zijn er verschillende objecten geweest, groot en klein.

De belangrijkste voor mij waren het park “Zaradye”, de site “Glass Bark”, de centrale pleinen van de stad. Sevastopol, een privé-tuinproject in Anapa en natuurlijk projecten voor kinderen, school en voorschoolse tuinen.

Hoe kinderen tuinieren te leren plus een selectie van seizoensgebonden tips and list of kindergarten sight words

Het leven staat niet stil, en ik ook niet! Elk jaar neem ik deel aan landschapswedstrijden, Russisch en internationaal, neem ik deel aan seminars, festivals en verbeter ik mijn vaardigheden voortdurend.

 • Waarom is de belangstelling voor tuinieren de laatste tijd zo groot geworden?
 • Tegenwoordig, wanneer een stadsbewoner al moe is van oververzadiging met informatie, wanneer de stroom van reclame en informatie eindeloos is, is tuinieren precies wat je in staat stelt om te rusten en te ontspannen, verander een verzadigd beeld in een rustiger beeld. We weten allemaal dat groen een kalmerend effect heeft op mensen. Ik kan in mijn eentje vertellen dat ik elke dag de tuin in ga om af te stemmen, alle onnodige gedachten weg te gooien en de dag te beginnen met nieuwe doelen en doelstellingen.

Dus ik zou zelfs aanraden (!!!) zo vaak mogelijk te tuinieren. Of het nu gaat om een wintertuin, de enige plant in het interieur of een heel perceel met groenvoorzieningen.

 • Wat zijn de meest populaire gewassen en wat is optimaal om te telen in het Central Federal District?
 • Fruitboomgaarden zijn nog even populair als vroeger.

Er worden voornamelijk appels, peren, pruimen, aalbessen, kruisbessen, kamperfoelie, bramen en frambozen gekweekt.

Maar nu zie ik steeds meer mensen siergewassen, vaste planten en granen toevoegen aan fruittuinen.

Het is immers nogal moeizaam om het gazon voortdurend te maaien tussen bomen en struiken, zeker als het niet om één of twee bomen gaat. Daarom worden tussen de aanplantingen en in stoffige cirkels, die schaduw van de boomkroon verdragen, droogtebestendig zijn, sierlijk bloeien of bladkleurig zijn, pretentieloze vaste planten toegevoegd. Need to study list of kindergarten sight words.

Als we het in het algemeen hebben over het scala aan planten voor de teelt in het Centraal Federaal District, dan moeten het in de eerste plaats planten van onze klimaatzone zijn. Ik zal het uitleggen. Waarschijnlijk weten veel mensen dat er een kaart is van de winterbestendigheid van planten waar heel ons land (en niet alleen het onze) in zones is verdeeld. Zo behoort de regio Moskou tot zone 4, de stad Moskou – tot zone 5. Dit is zeker niet de enige indicator voor een succesvolle en duurzame plantengroei in uw regio, maar er moet wel rekening mee worden gehouden.

Tegenwoordig zijn er veel noviteiten, abrikozen, sumacs, yucca’s en andere “zuidelijke” bewoners op de markt. Persoonlijk ben ik tegen het experimenteren op planten en, gezien de ervaring van het observeren van dergelijke culturen, neemt de natuur het vroeg of laat over en deze planten “verlaten” de percelen als gevolg van vorst, weken, proprevlenie, schade door schimmelziektes en plagen.

Kijk om je heen, ga naar het bos… wat groeit daar? Gewone spar, gewone den, hazelnoot, vlierbes… Hier is een kleine lijst van optimale planten voor de teelt in de regio Moskou. Het is saai, wil je afwisseling? Dan kunt u gebruik maken van variëteiten van deze en soortgelijke planten, die nu nogal wat zijn.

 • Uw favoriete fruitbomen en -struiken en waarom?
 • Een boomgaard is voor mij een pijnlijk onderwerp. Waarschijnlijk omdat ik te veel percelen heb gezien met alleen maar fruitbomen en struiken, wil ik de tuin veranderen.

Over diversiteit gesproken, ik bedoel niet het hele palet aan planten op de markt, maar het verschil in de vorm van de kroon, de hoogte, de vorm van de bladplaat, verschillen in de kleur van de bloeiwijzen, de tijd van het begin van de vegetatie, en ga zo maar door.

Most common words on gre

Daarom heb ik in dit stadium van mijn leven mijn hart gegeven aan sierplanten zoals spireya (verschillende soorten), dernye wit en nakomelingen (in de winter, geplant door een groep, ze zijn mooi met zijn scharlaken en olijfkleurige jonge scheuten), Kozakkenjenever, linde, sierappelbomen voor hun fantastische bloei in het voorjaar, vaste planten en granen, die elk goed zijn op hun eigen manier en voor elke tuin, deze lijst is anders.

 • Is het moeilijker om kinderen en tieners te leren tuinieren dan om groenten te verbouwen?
 • Voeding is erg belangrijk in elke training! Ik herinner me dit van school, dat de perceptie van informatie afhankelijk is van de leraar en dat zijn manier van presenteren van informatie interessant, levendig is.

Ik zie het werken met kinderen niet als een leerproces. Voor mij is het op het niveau van de emoties, ik deel gewoon mijn kennis en ervaring met hen. In de regel gebeurt dit tijdens het plantproces, dat wil zeggen dat er geen aparte lezingen zijn, maar dat alle communicatie over het feit van het planten plaatsvindt. En wat de groenteteelt betreft, die is niet van mij!!!!! Ik ben hier een theoreticus, geen beoefenaar, ik kan geen groenten maken of ik kan ze gewoon niet koken (grapje).

 • Waarom is het belangrijk voor kinderen om les te geven in de landbouw en vanaf welke leeftijd is het beter om dat te doen?

Weet je, ik ben nu meer oordelend over mijn kinderen, omdat ik niet veel werk heb gehad met één groep kinderen.

Dus, ten eerste, dit is een persoonlijk voorbeeld. Als ik iets in mijn tuin doe, hebben de kinderen interesse en willen ze me helpen en iets voor henzelf planten, iets waar ze voor kunnen zorgen en waar ze samen voor kunnen zorgen of iets kunnen planten.

Mijn kinderen leerden de tuin kennen in de “rolstoelleeftijd”, toen ze tijdens een wandeling in de tuin in de frisse lucht werden aangetrokken door bladeren, twijgen, insecten… En al op de bewuste leeftijd, een jaar oud op 4, begonnen ze geïnteresseerd te zijn in het planten, de verdere teelt en de verzorging.

Waarom is het van jongs af aan belangrijk?

 • Op school wordt het voor hen gemakkelijker om te leren, vooral in disciplines die verband houden met de wereld om hen heen.
 • Zij ontwikkelen observatie- en analysevaardigheden. Kinderen zijn over het algemeen meer oplettend, omdat ze van jongs af aan worden omringd door zo’n verscheidenheid aan levende organismen.
 • Ze zijn gevoeliger voor de natuur omdat ze weten hoe het allemaal groeit en dat het groeiproces, bijvoorbeeld van zaad tot een volwassen boom, jaren duurt.
 • Ze weten wat er in de zaaibedden groeit, wat ze kunnen eten en wat niet. Ik heb giftige planten in mijn tuin en de kinderen weten dat ze die niet kunnen eten. Het is ook belangrijk dat ze dat begrijpen.

-Om bloemen, vruchten of bessen van de plant te krijgen, heeft het verzorging nodig, water geven, wieden, mulchen, etc., niets valt uit de lucht, het is werk!

Een beetje weg van het onderwerp … In de school een van de kinderen had een komische situatie voor mij, toen een ouder suggereerde dat de vakantie om elk kind te kopen een cadeauboek met de geur van geit, sommige bessen, fruit en andere dingen, is de volledige lijst niet meer herinneren. Voor mij was het een beetje schokkend, maar helaas is dit onze realiteit… Volgens deze ouder kennen veel kinderen deze geuren niet, het is erg triest. En daarom is het aan het einde van mijn lijstje belangrijk om kinderen te betrekken bij het tuinieren en alles wat daarmee samenhangt!!!

 • Zijn er bijzonderheden van het onderwijzen van tuinieren aan moderne mensen die net met hun praktijk beginnen?
 • Het verschil zit hem alleen in kennis en ervaring. En als een persoon zich aangetrokken voelt tot het tuinieren en er belangstelling voor heeft, zal hij of zij zoveel mogelijk informatie uit verschillende bronnen zoeken. En hier gaat het al om het filteren van deze informatie en het toepassen ervan in de praktijk, op basis van ervaring.

Dat wil zeggen, iemand heeft kennis, geen ervaring, iemand – integendeel. En het zijn zeker verschillende groepen mensen met verschillende behoeften aan informatie. Also get to know most common words on gre.

 • Uw advies voor beginnende tuiniers in de winter – wat u niet ter plaatse moet doen om de planten niet te beschadigen.
 • Zoveel artikelen op het internet over wat te doen, wat te herhalen en een soortgelijke tekst te schrijven zal niet. Ik zal je vertellen wat je precies moet doen is het niet waard!
Hoe kinderen tuinieren te leren plus een selectie van seizoensgebonden tips and list of kindergarten sight words
 1. Snijd geen esdoorn en berk aan het einde van de winter. Deze rassen hebben een vroege valk en uit de snede zal sap vloeien, de boom zal “huilen”. Als er veel hakken zijn, zou de boom kunnen sterven.
 2. Verwijder de sneeuw niet van de slijpschijven. Sneeuw beschermt het wortelstelsel in de winter tegen negatieve temperaturen, en in het voorjaar, als het smelt, verzadigt het de bodem met vocht. Bij het afschudden van sneeuw van naaldbomen, en dit moet gebeuren zodat de takken niet breken, gooi het in de verveelde cirkel.
 1. Breek de takken niet! Als hij breekt, is het beter om de snoeischaar te nemen en deze te knippen met een snoeischaar of een tuinzaag, afhankelijk van de dikte van de tak.
 2. Wikkel boomstammen niet in met slingers. De gloeilampen worden heet en dit contrast in temperatuur kan de boom beschadigen. Het is beter om aan takken te hangen!
 3. Trappel geen paden in de sneeuw op het gazon. Sneeuwverdichting, en dit geldt ook voor de vorming van nasta, voorkomt dat de lucht het gras bereikt. Dit kan ervoor zorgen dat het gazon uitloopt.
 4. Verwijder geen bedekkingen van naaldbomen totdat de sneeuw er omheen gesmolten is. Als deze schuilplaats is gemaakt om de plant te beschermen tegen zonnebrand.
 5. Laat geen rotte en zieke vruchten op fruitbomen en struiken staan tot het voorjaar. Dit kan in het voorjaar een ziekte veroorzaken.

Related Post

Emotions are a resource!Emotions are a resource!

WHY SHOULD YOU RELAX ON HOLIDAYS? The entire international community, not just the scientific community, speaks in unison: Emotions and https://argoprep.com/blog/scaffolding-strategies-to-use-in-your-classroom/ are a resource! It greatly increases the efficiency of